ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MUĞLA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • MUĞLA VE TARIM
    • TARIMSAL VERİLER
    • GEKA BÖLGE PLANLARI
    • TEKNİK BİLGİLER
      • TARIM TAKVİMİ
      • ZİRAAİ MÜCADELE
      • KEDİ VE KÖPEKLERİN YURT DIŞINA YOLCU BERABERİ VE TİCARİ SEVKLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • PROJELERİMİZ
    • HEDEFLERİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • HİZMET STANDARTLARI
    • ACİL EYLEM PLANI
    • DÖNER SERMAYE
    • KONUKEVİ / MİSAFİRHANE
  • TARIM ORMAN ŞURASI
    • 3. TARIM ORMAN ŞURASI
  • BASILI YAYINLAR
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksMuğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Menu

Projelerimiz

PROJELERİMİZ

 

Bitkisel Üretim Projeleri

                   PROJE ADI

BÜTÇE

(TL.)

PROJE ALANI

(DA.)

PROJE BİLGİSİ
İNCİRKÖY VE ÇEVRESİ TAB YAYIM PROJESİ2.538.7502000Projeyle Itri ve Tıbbi Aromatik bitki üretiminde ilimizin inovasyon merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kullanılan ödenekle 1.2 milyon adet fide temin edilmiş ve dağıtılımıştır.
MİLAS VE ÇEVRESİ TAB YAYIM PROJESİ377.875144Projeyle Itri ve Tıbbi Aromatik bitki üretiminde ilimizin inovasyon merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kullanılan ödenekle 200 bin adet fide temin edilmiş ve dağıtılımıştır.
KARYA'NIN HAZİNESİ DEFNE YAYIM PROJESİ212.500350Projeyle Itri ve Tıbbi Aromatik bitki üretiminde ilimizin inovasyon merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kullanılan ödenekle 6 bin adet fide temin edilmiş ve 30 da. Bahçe kurulmuştur.
MAVİ YEMİŞ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ÜRETİMİ PROJESİ211.60012YİKOB işbirliği ile hazırlanan proje ile alternatif ürün çeşitliliğinin artırılması hedeflenmektedir.
BAKLAGİL ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ133.560710İlimizde baklagil üretiminin arttırılması kırsalda istihdamın arttırılması hedeflenmektedir.
MUĞLA KATMA DEĞERİ YÜKSEK SEBZE ÜRETİM PROJESİ244.000301İlimizde yerel pazarlarda ürün çeşitliliğinin arttırılması ve kazancın arttırılması amacıyla; katma değeri yüksek sebzelerin üretimini yaptırmak hedeflenmektedir.
MUĞLA İLİNDE KARAMÜRVER BİTKİSİNİN ÜRETİMİ ve YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ200.000125%75 Bakanlığımız, %25 çiftçi katkısı ile Karamürver, üzümsü meyveler içinde yer alan, tıbbi ve aromatik bir meyvedir.  BATEM, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile ortak çalışmalar devam etmekte olup yurt dışından getirdikleri fidanlar ile 2021 yılı için fidan üretimi yapılacaktır.
SUSAM ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME VE TEŞVİK PROJESİ29.0001.5%75 Bakanlığımız, %25 çiftçi katkısı ile Bölgemizde önemli bir yeri olan susam tarımının düşüş eğilimini kırmak ve üreticinin ilgisini yeniden canlandırmak amacıyla susam tohumu dağıtılmak suretiyle üreticinin uzun yıllara dayanan susam tarımı tecrübesi ile marka niteliği bulunan Gökova Susamı üretiminin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.
ŞEVKETİBOSTAN PROJESİ109.000400%75 Bakanlığımız, %25 çiftçi katkısı ile Özellikle turizm tesislerinin giderek artan taleplerinin olduğu şevketi bostanın ekiminin arttırılması hedeflenmektedir.
SALEP PROJESİ525.00010Salep bitkisinin gen merkezi konumunda olan ilimizde, doğal ortamında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bu türün, %75 Bakanlığımız, %25 çiftçi katkısı ile üretiminin artırılması ve ekoturizme katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ VE GÜBRE AMBALAJ ATIKLARININ BERTARAFI PROJESİ

2.158.222

(başlangıç maliyeti)

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(750.000Tl.-275konteyner), Muğla'ya Hizmet Vakfı(300.000Tl.-araç alımı), MUÇEV, ZİMİD(396.375Tl.-araç alımı), TİSİT(108.250Tl.-50 konteyner), Firma, Bayi vb. Paydaşlar(603.615Tl.-131 adet konteyner ve 1 adet araç) ile zirai atıkların çevreye verdiği zararı en aza indirmek hedeflenmektedir.
ZEYTİNLERDE VERİMSİZLİĞİN TESPİTİ ve SORUNLARIN GİDERİLMESİ PROJESİ3.185.000500Bakanlığımız, çiftçilerimiz ve YİKOB katkılarıyla, toplantılar düzenlenmiş olup, Projemizle ilgili fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Toplantılarda; Zeytinliklerde ulaşım sorunları, zeytinliklerdeki  verimsizlik, hasattan sofraya kaliteli zeytinyağı üretimi aşamalarında çevreye duyarlı bir yönetim çerçevesinde, girdi maliyetlerinin düşürülerek, zeytinyağı üretimimizin arttırılması, çiftçilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.
BİTKİSEL ÜRETİM ALANLARINDA BİYOLOJİK MÜCADELE AJANLARININ KULLANIMINI ARTTIRMA PROJESİ660.000-Bakanlığımız ve YİKOB destekli uzun vadeli projemizde; Bitkisel üretim alanlarında ekonomik kayba neden olan zararlılara karşı biyolojik mücadele etmenleri amacıyla doğal ajanların üretimi ve kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

 

 

Hayvancılık Projeleri

PROJE ADIBÜTÇE(TL.)PROJE ALANI(işletme/hayvan sayısı)PROJE BİLGİSİ
HASTALIKTAN ARİ BÖLGE OLUŞTURMA PROJESİ423.000200/30.0003 yıl içinde toplam 150 işletmeyi 30 bin hayvanı Zoonoz hastalıklar olan Tüberküloz ve Brucella'dan ari hale getirmeyi hedefliyoruz. Bir İlçemizi (Datça) ve bir köyümüzü (Köyceğiz-Sazak-Alan) tamamen hastalıktan ari hale getirerek ülkemize örnek bir çalışma yapmak hedefindeyiz.
KOYUN KEÇİLERDE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA PROJESİ225.000161/242İlimizde bulunan kıl keçisi sürülerinde kan değişimini sağlayarak, sağlık ve verim bakımından yüksek kapasiteli sürüler elde etmek amacıyla yürütülmektedir. 2020 yılında 161 yetiştiriciye 242 teke adayı dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
BUZAĞI ÖLÜMLERİNİ EĞİTİMLE ÖNLÜYORUZ35.0003000Buzağı ölümlerinin önüne geçmek ve üreticilerimizde bu yönde farkındalık oluşturup eğitmek amacıyla 2018-2020 Aralığında 3 Yıllık bir proje olarak planlanmıştır. Buzağı ölüm oranı belirlenen işletmelerde %7,5 oranından %6 oranına indirilmiştir.
ISLAH EDİLMİŞ MUĞLA ARISININ HALK ELİNDE PERFORMANS KRİTERLERİNİN ÖLÇÜLMESİ PROJESİ35.00020Bu proje ile Muğla Arıcılar Birliği tarafından, Amerikan Yavru Çürüklüğü Hastalığına karşı ıslah çalışmaları yapılmış, sakin mizaçlı ana arıların, üreticilerimize dağıtımının yapılması ve ilgili kriterler yönünden teknik personellerimizce takibinin sağlanması amaçlanmıştır.
MUĞLA İÇ SULARINDA BALIK HASTALIKLARI498.000-GEKA kaynaklı Projemiz kapsamında ilimizde bulunan alabalık yetiştiricilik çiftliklerinde yavrudan sofralık boyuta gelene kadar yaşanan alabalık kayıplarını en aza indirmek amaçlanmaktadır. Üretim çiftliklerinde hastalıklar ve diğer nedenler sonucunda %70'lere varan balık kayıplarını Proje sonunda %10 seviyelerine indirmek hedeflenmektedir.
PETEK DONDURMA MERKEZİ 20.000-Şuan kullanılan -18 derecelik soğuk hava depomuz genişletilerek arıcıların hizmetine açılacaktır. Arıcılarımızın sağım sonrası peteklerde oluşabilecek güvelenmenin önüne geçmek amacıyla kimyasal kullanmasına gerek kalmayacaktır.

 


 

Kırsal Kalkınma Projeleri

PROJE ADIBÜTÇE(TL.)PROJE BİLGİSİ
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROJESİ(KKYDP)3.585.304Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesidir.
COVİD 19 GÜVENLİK BANDIYLA ÜRÜNLERİNİZ SOFRANIZDA295.000GEKA ve Kooperatif katkılı projemizle; Covid 19 ile mücadele kapsamında ürünlerin tüketiciye ulaşmasında teması en aza indirmek ve üreticiden tüketiciye el değmeden paketler halinde güvenlik bandı ile sunmak hedeflenmiştir.
KAFACA MAHALLESİ SULAMA PROJESİ80.000YİKOB ve Kooperatif katkısıyla; Sulanabilen alanların artmasıyla Tarımsal gelirlerde artış sağlamak, katma değeri yüksek ürün yetiştiriciliği yapılabileceği gibi ikincil üründe de artış sağlanacaktır.

 

 

 

 

Diğer Projeler

PROJE ADIİSTİHDAMPROJE BİLGİSİ
SEYDİKEMER TDİOSB2500 kişiYaklaşık 1.200 dekar alanda 40.000 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması planlanan TDİOSB' de sanayi parsellerinde süt işleme tesisi, yem fabrikası, biyogaz tesisi, gübre fabrikası gibi sanayi işletmelerinin de yer alması ve yaklaşık 2.500 kişiye istihdam sağlanması planlanmaktadır.
YERELDE KIRSAL KALKINMA MODELİ; MUĞLA 500 kişiGEKA kaynaklı 4.000.000 TL'lik projemizle; İlimizde tüm üreticilerimizin ürettikleri ürünlerinin proje çerçevesinde belirlenecek bir MUĞLA markasıyla Köy-Koop, Kooperatifler ve Birlikler eliyle hak ettiği değerden pazara/tüketicilere ulaştırılması ve satış kanallarının çeşitlendirilmesi ile yerelde kırsalda yaşayan üreticilerimizin ekonomik gelirlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
MİLAS TOPRAKSIZ TARIM İHTİSAS  ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (TDİOSB)2000 kişi

Bakanlığımız bütçeli Milas İlçemizde, mera vasfındaki 3.908 da taşınmazın yaklaşık 2.000 dekarında seralarda topraksız tarım teknolojisi ile meyve ve sebze üretimi yapılması planlanmaktadır.

Proje ile tarıma dayalı sanayileşme potansiyeli yüksek olan bölgemizin tarımsal kalkınmaya ve istihdama katkı sağlaması, aynı sektördeki yatırımların burada kümelenmesi amaçlanmaktadır.

 

 

​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : MUSLİHİTTİN MAHALLESİ HASAT SOKAK NO:1 48050 MENTEŞE/MUĞLA

  • Telefon : (0252) 214 12 50

  • Faks : (0252) 214 12 42

  • E-Posta : mugla@tarimorman.gov.tr

  • KEP : mugla@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​