T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çiftçilere %75 Hibeli Tohum Desteği...

Yayın Tarihi : 9.11.2020

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında pamuk üreticisi 30 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtıldı. 

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve %75 hibe desteği ile verilen yem bitkisi tohumu dağıtım törenine, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Tandoğan Uysal, Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, Ak Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile Tarım Orman Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler katıldı. 

İl Müdürlüğü olarak yerel yönetimlerle birlikte Kavaklıdere İlçesinde tarımın geliştirilmesi bir dizi proje üzerinde çalıştıklarını vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; “Pandemi döneminde çiftçilerimiz Bakanlığımızın destekleriyle ekimden dikimden üretimden vazgeçmediler. Bu sayede milletimizin koronavirüse karşı mücadelesinde en büyük desteği siz üreticiler çiftçiler verdi. Ancak şimdi daha çok çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz pamuk hasadından sonraki ilkbahar pamuk ekilişi dönemine kadar pamuk üreticilerinin tarlalarını boş bırakmayarak yem bitkisi ekmelerini istiyoruz. Burada 30 pamuk üreticimize toplam 1.245 dekarlık alanda yaklaşık 22.000 kg yem bitkisi tohumunu dağıtmak için bulunuyoruz. Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında dağıtımını yapacağımız bu tohumlarla hayvancılığımızın en büyük sorunu olan kaba yem ihtiyaçlarını bir nebze de olsa destek vermek istiyoruz” dedi. 

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı; ““Tarım ve Orman Bakanlığı aynı yıl üst üste aynı bitkiyi ekmeme şartı getirmişti. Buradaki yem bitkisi ekilişi sayesinde çiftçilerimiz bu şartı ihlal etmeden desteklemelerden de yararlanabilecek. Bu anlamda çok anlamlı bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin; “Bu destek önemlidir çünkü en büyük girdi maliyetimizi yem oluşturuyor.  Herkes süt fiyatlarının düşük olduğundan bahsediyor ancak aslında biz süt fiyatlarının daha da aşağılarda olmasını ve toplumun her kesiminin süt içebilmesini, tüketebilmesini arzuluyoruz. Ama girdi maliyetlerinin düşmesi gerekiyor. Bu proje, bizim girdi maliyetlerimizi de aşağılara çekmede fayda sağlayacak” dedi. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından pamuk üreticilerine yaklaşık 22.000 kg yem bitkisi tohumu dağıtıldı.