T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Muğla, Bitki Sağlığının Korunmasına Yönelik Tedbir Çalışmalarını Değerlendirdi

Yayın Tarihi : 17.08.2018

Bitkisel üretim alanlarında: 2017-2018 üretim sezonunda iklim koşullarının zararlı gelişimi ve popülasyon oluşturması bakımından oldukça uygun olması nedeniyle: ülke genelinde önemli ekonomik kayıpların yaşanabileceği, Bakanlığımız konu uzmanları tarafından öngörülmüş ve bu amaçla yıl boyu çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Muğla İli bitkisel üretim alanlarında ürünlerde ekonomik kayba yol açabilecek etmenlere karşı gerekli çalışmalar teknik personel ve üreticilerin iş birliği ile yapılan çalışmalar, Bakanlık Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus BAYRAM'ın ziyareti sırasında başta İl Müdür Yardımcısı Muhammed SEVİNÇ, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri ve ilgili teknik personel tarafından yerinde incelendi.

Dr. Yunus BAYRAM önderliğinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, ilçe müdürleri, konu sorumlusu teknik personeller ve Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konu uzmanlarının katılımlarıyla arazi çalışmaları yapıldı. Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye'de turunçgiller ve nar üretim alanlarında; meyve üretiminde ve ihracatta önemli sorun olan Akdeniz meyve sineği, Ceratitis capitata ( wied) (Diptera: Tepgritidae), mücadelesinde yapılan çalışmalar yerinde incelenerek üreticiler konuyla ilgili bilgilendirildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda, Dr. Yunus BAYRAM başkanlığında İl Müdür Vekili Muhammed SEVİNÇ, İl Müdür Yardımcıları Enver AYDIN ile Ahmet EJDER, ilçe müdürleri, konu sorumlusu teknik personel ve Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yetkililerinden Enstitü Müdürü Dr. Tevfik TURANLI, konu uzmanları Mehmet Fatih TOLGA ve Dr. Fatma ÖZ SEMERCİ'nin katılımıyla yapılan toplantıda ise yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Bitki koruma açısından toplantının verimli geçtiği gözlendi.