T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Seydikemer’de Bayram Öncesi Gıda Denetimlerine Hız Verildi

Yayın Tarihi : 14.08.2018

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü gıda denetim ekipleri bayram öncesi, güvenli gıdaya erişimin sağlanması, tüketici sağlığının en üst seviyede korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda denetimlerini hassasiyetle ve aralıksız olarak yürütüyor.

Yıl boyu yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayan İlçede bayram dolayısıyla yoğunluk bekleniyor. Özellikle turizm sezonunun bayramla birlikte en üst seviyeye ulaşması nedeniyle İlçe Müdürlüğü tarafından  riske dayalı denetim, rutin denetim, numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimlerine hız verildi. 

Aynı zamanda 126 adet gıda üretim, 438 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunması nedeniyle önemli potansiyele sahip İlçede, toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler; yaş meyve sebzede pestisit, gıdalarda mikrobiyolojik, et ürünlerinin sağlığa uygunluğu, sahte bal, zeytinyağında karışım olup olmadığı, peynirde bitkisel yağ analizleri şeklindedir. 

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü olarak sadece denetim değil aynı zamanda bu konuda eğitimlerde verildiğinden söz eden Engin MARAŞLI; "İlçe Müdürlüğü olarak, gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik yapılan denetimlerin yanında, gıda iş yerlerinin teknik ve hijyenik koşullarının geliştirilmesi ve sektör çalışanlarının bilinçlendirilmesi de sağlanmaktadır. Aynı zamanda güvenilir gıda temini ve tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla tüketicilerimize eğitimler verilmektedir. Yeterli kalitede, ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Bu temel hak doğrultusunda, İlçe Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza her zamankinden daha büyük bir gayret, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.